Advocaat zedenzaken: seks en machtsmisbruik

advocaat zedenzaken

Zedenzaken draaien om seks en machtsmisbruik. Daardoor zijn ze zo heftig. Wat wij als advocaten in zedenzaken ervaren is dat het verhaal steeds ‘groter’ wordt. Het begint met vage signalen, dan gaat de familie het kind uithoren en stuurt daarbij aan op actie. Of een slachtoffer heeft het gevoel niet geloofd te worden en doet er zelf een schepje bovenop. Als het verhaal eenmaal groot is geworden, is het voor degene die aangifte doet, erg moeilijk om er op terug te komen. Het ‘point of no return’ is dan snel bereikt. Als gespecialiseerd advocaat zedenzaken staan wij u graag bij om u te helpen.

Uw advocaat zedenzaken

Soorten zedenzaken

Bij verzonnen zedenzaken heeft er in het geheel geen seks plaatsgevonden, maar is de verkrachting, aanranding of incest voortgekomen uit de fantasie van de aangeefster. Bij een vrijage heeft er wel seks plaatsgevonden, maar wordt deze achteraf door de aangeefster als verkrachting of aanranding bestempeld.

Minderjarige meisjes en aangiften van zedenmisdrijven

Naast volwassen vrouwen die een valse aangifte van zedenmisdrijven doen tegen bijvoorbeeld hun ex-partner om zo een omgangsregeling te beïnvloeden, krijgt de zedenpolitie ook te maken met minderjarige meisjes tussen de twaalf en achttien jaar die een valse aangifte doen van een zedenmisdrijf.

Valse aangifte in het strafrecht

De wetgever heeft het doen van een valse aangifte strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht:
“Hij die aangifte of klacht doet dat een strafbaar feit gepleegd is, wetende dat het niet gepleegd is, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.”
Vereist is dat de aangever weet dat het feit niet is begaan. Een valse aangifte kan de aangever dus een forse straf opleveren. Het hangt van de ernst van de zaak af of een celstraf, taakstraf of geldboete wordt opgelegd. In zedenzaken zijn voorheen mensen veroordeeld tot een aanzienlijke celstraf vanwege een valse aangifte en beschuldiging.

Belang van inschakelen advocaat

Schakel direct een advocaat in als u verdacht wordt van het plegen van een (valse) aangifte in zedenzaken. Mocht U al door de politie zijn aangehouden, beroep U dan direct op Uw zwijgrecht en verklaar absoluut niets voordat U een advocaat hebt gesproken. De politie is verplicht de door U gekozen advocaat te contacteren!

Loth Rupert Advocaten zijn dé specialisten in zedenzaken. Mocht U onverhoopt als verdachte van een zedenzaak aangemerkt worden, aarzel dan niet om ons in te schakelen.
Wij zijn 24/7 bereikbaar onder telefoonnummer: 020 820 29 11 (van 09:00 tot 17:00 uur).
Na kantoortijden en in het weekeinde zijn wij bereikbaar onder telefoonnummer: 06 22505089

Bel ons direct

Heeft u vragen of wilt u advies over uw zedenzaak? Wij beantwoorden al uw vragen.

Stel uw vraag

Bekijk ook onze andere rechtsgebieden:

Of ga terug naar onze homepagina

Dit bericht is geplaatst in Rechtsgebieden. Bookmark de permalink.